Cum ar fi să vă întoarceți în timp pentru a retrăi spiritul sărbătorii de Dragobete, numit și Cap de primăvară sau Năvalnicul, pe bună dreptate, odată cu semnele primăverii, natura prinzând viață? Dacă îndrăgiți muzica, sunteți așteptați joi, 22 februarie 2024, de la ora 19:00, la Filarmonica Oltenia pentru a celebra Dragobetele alături de Corala Academică, dirijorul Bogdan Botezatu și pianista Corina Stănescu. Olga Șain (soprană) și Mihaela Dumitru (alto) vor avea momente solistice în acest program dedicat integral iubirii, cu lucrări din repertoriul românesc, dar și internațional pentru că tradiția și modernitatea merg mână în mână.

Purtați pe trup sau doar în suflet ia românească, imortalizată de Henri Matisse în celebrul tablou La blouse roumaine, și intrați în povestea celor 4D – De Drag De Dragobete care reînvie tradiția și identitatea națională, integrându-le armonios în tumultul vieții moderne. Cum altfel putem face mai bine acest lucru decât prin intermediul limbajului universal al muzicii, arta care depășește orice granițe geografice, temporale sau culturale?

Protagoniștii serii vor fi artiști ai filarmonicii oltene, membri ai Coralei Academice și pianista Corina Stănescu. Câteva date despre parcursul lor profesional vă oferim în cele ce urmează:

Absolvent al specializării dirijat de orchestră, profesori Horia Andreescu și Petru Andriesei, din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, Bogdan Botezatu șia început cariera dirijorală din anul 2007, chiar din anul final al studiilor universitare, când, implicat în proiecte studențești, a dirijat fragmente din opera La bohème de G. Puccini, prezentată întrun cadru neconvențional, dar și opera O noapte furtunoasă de P. Constantinescu. În același an, a început colaborarea cu orchestra de cameră a Operei Române din Craiova, ulterior și cu ansamblul coral al aceleiași instituții.  În paralel, tânărul dirijor a desfășurat și o carieră didactică, colaborând cu Universitatea Națională de Muzică din București ca asistent la clasa de dirijat, dar și cu Universitatea din Craiova și cu Liceul de Arte Marin Sorescu.

Datorită performanţelor sale interpretative de o calitate indubitabilă, Corina Stănescu se bucură de preţuirea unanimă a publicului şi a criticii de specialitate. În prezent, desfăşoară o intensă activitate artistică şi didactică, fiind solist instrumentist al Filarmonicii Oltenia, maestru corepetitor la Opera Română Craiova şi profesor asociat (acompaniament – corepetiţie) în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de Litere – Universitatea din Craiova. Din anul 2005, alături de violonistul Octavian Gorun, formează un redutabil duo concertistic, interpretând de o manieră impresionantă lucrări reprezentative din repertoriul muzicii de cameră – de la creaţii ale marilor compozitori preclasici, până la capodopere ale epocii romantice.

Născută la Slatina, soprana Olga Șain a absolvit Facultatea de Muzică din cadrul Universității de Vest din Timișoara (canto), beneficiind și de îndrumarea reputatei soprane Georgeta Stoleriu. Activează, la început, în Corul Filarmonicii Banatul, pentru ca, din 2001, să se stabilească în Craiova, fiind angajata Coralei Academice a Filarmonicii Oltenia. În perioada 2015-2017, a studiat la Universitatea Valahia din Târgoviște, la Facultatea de științe și arte sub îndrumarea celebrei soprane Felicia Filip. A obținut un master în științele educației la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (2023). De asemenea a fost cadru didactic la Liceul de Arte Marin Sorescu Craiova și, din 2016, manager și profesor de canto la Shine’s Arts Academy.

Născută în anul 1973, în anii de școală, Mihaela Dumitru a studiat vioara la Liceul de Artă din Craiova la clasa profesorilor Vasile Constatin și Speranța Șopov. Din anul 1995, este angajată a Filarmonicii Oltenia Craiova – secția cor, alături de care a efectuat numeroase turnee în țară și străinătate. Inițierea în arta interpretativă corală și artistică o datorează maestrului Alexandru Racu, sub bagheta căruia a avut onoarea să cânte și căruia îi va fi recunoscătoare pentru învățătura primită.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !