Inițiator petiție Andrei Pătru, membru USR Dolj: „Prin acest proiect, orice nou-născut va primi alocația care i se cuvine încă din primele zile de viață”.

Petiția online „Alocație din prima zi!”, inițiată la începutul acestui an de Andrei Pătru, membru USR Dolj, a fost depusă sub forma unui proiect de lege, luni, în Parlament, de către senatorii USR Ștefan Pălărie și Anca Dragu.

”Prin acest proiect, orice nou-născut va primi alocația care i se cuvine încă din primele zile de viață, reparându-se nedreptatea anterioară de a nu fi alocați acești bani de la stat pentru luna în care acesta a venit pe lume. Acest lucru va ajuta în plus părinții care se confruntă cu dificultăți financiare, mai ales în primele luni după nașterea unui copil”, spune Andrei Pătru, membru USR Dolj.

Beneficiul direct şi imediat al unei asemenea modificări este creşterea veniturilor proaspeţilor părinţi cu o sumă de bani consistentă, care este reprezentată de perioada dintre ziua naşterii şi ultima zi a lunii respective.

”Propunerea depusă azi de mine și colega Anca Dragu spune ferm că alocația se cuvine din prima zi de viață a copilului și va fi plătită în maxim 30 de zile. E absurd să le ceri părinților să stea cu mâna întinsă cu hârtii, tocmai în acele zile, ca să nu piardă banii care li se cuvin.” declară Ștefan Pălărie, senator USR.

Proiectul de lege a fost depus la Senat, fiind prima cameră care se va pronunța. (https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=b775&an_cls=2022).

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !