Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova ne provoacă să trăim împreună „Visul unei nopți la teatru“, sâmbătă, 14 mai 2022, între orele 19:00 – 01:00, în cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului Noaptea Muzeelor – Memoria păpușilor jucate. Accesul este gratuit.
Cele mai frumoase povești încep în copilărie. Depinde de noi, doar de noi, să ne bucurăm de ele în adolescență, maturitate, senectute. Ajutor neprețuit ne este teatrul, dar nu orice fel de teatru, ci însuși teatrul de păpuși, acest miracol nedeclarat al scenei. De la ritualuri, creștine sau păgâne, forme profane sau sacre ale întruchipărilor antropomorfe sau zoomorfe ale „idolilor din chip cioplit“, până la imagini (re)compuse digital cu tehnologii contemporane.
Deși ajunsă la doar cea de-a treia ediție, Noaptea Muzeelor la Teatrul Colibri continuă în Craiova ceea ce, în urmă cu mai mult de un deceniu, începuse Asociația GAG prin realizarea primului muzeu al teatrului de păpuși din România, găzduit cu drag și generozitate de Casa Băniei, adică Secția de Etnografie a prestigiosului Muzeu al Olteniei, și distins de UNITER cu un premiu special.
„Visul unei nopți la teatru“, tema acestei ediții a Nopții Muzeelor, este, desigur, o trimitere tandră către celebra piesă a nu mai puțin celebrului Will, dar și către una dintre cele mai năstrușnice dorințe, aceea de a pătrunde dincolo de cortină, de spotul de lumină, de vârsta convențională a obiectelor de pe scenă. Fascinația, tentația, încălcarea tacită a convenției, accesul spectatorului în spațiul sacru al scenei, schimbarea perspectivei, fie și pentru câteva minute – ei bine, toate acestea sunt atributele unei escapade nocturne într-o celebrare a patrimoniului cultural, orice formă având acesta.
În cele mai importante încăperi ale Teatrului Colibri vă așteaptă exponate unice, ateliere de creație, actori, poate amintiri din copilărie, muzică, prieteni noi și păpuși. Păpuși și marionete de colecție donate cu speranță, cu bucurie de către păpușari – actori, regizori, scenografi, de către teatre din România și din alte țări, păpuși și marionete pe care vă invităm să le vedeți și să vi le amintiți în cel mai frumos vis al unei nopți la teatru.
Până la ora 19:00, când se va deschide oficial Noaptea muzeelor la Teatrul Colibri – ediția a III-a, sâmbătă, 14 mai 2022, la ora 18:00 ne bucurăm de întâlnirea cu „Zâna Tăiețeilor“, într-o poveste originală, scrisă de dramaturgul Alina Nelega și regizată de Gavril Cadariu. În distribuție regăsim actorii Oana Stancu, Adriana Ioncu, Alis Ianoș, Geo Dinescu și Marin Fagu. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, iar muzica este compusă de Zeno Apostolache.
Duminică, 15 mai 2022, la ora 11:00 își spun povestea „Gogoașa și Năzdrăvanul Petrișor“, în spectacolul adaptare după povești populare rusești, cu scenariul și regia de Alla Cebotari, pe care o regăsim și în distribuție alături de actorii Emanuel Popescu și Daniel Mirea. Scenografia este semnată de Iulia Goanță, iar muzica de Alin Macovei – Moraru.
Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 / 16:00 – 19:00, iar duminica, între 10:00 – 13:00. Preț bilet: 13 lei / pers.
Mai multe informații se pot obține la tel.: 0251.412.473, pe www.teatrulcolibri.ro, www.facebook.com/TeatrulColibri.
După ora începerii spectacolelor, accesul în sală nu mai este permis! Persoanele care au bilete și întârzie le pot reprograma la următoarele spectacole.