USR Dolj atrage atenția asupra unui subiect demn de Kafka, după ce oamenii care locuiesc la limita localităților Craiova și Ghercești sunt puși în situația de a fi izolați de orașul Craiova, deși plătesc taxe și impozite bugetului local. Totul, după ce studiul de fezabilitate al Drumului Expres Craiova-Pitești s-a făcut pe genunchi, fără a cuprinde și o cale de acces pentru locuitorii de pe Tarlaua 74.
De mai bine de un an, oamenii care locuiesc pe Tarlaua 74 se luptă cu autoritățile locale din județul Dolj, după ce au aflat că Primăria Craiova nu a solicitat nicio soluție pentru ca ei să aibă acces către oraș, de vreme ce studiul de fezabilitate aprobat nu cuprinde o rezolvare pentru ei.
Ca atare, aceștia urmează să fie izolați pe oraș, deși plătesc taxe și impozite orașului Craiova. După un an de corespondențe scrise cu Primăria Craiova, Consiliul Județean Dolj, Primăria Ghercești, Inspectoratul de Stat în Construcții, CNAIR și DRDP și constructorul drumului, încă nu s-a găsit o rezolvare a situației, iar Primăria Craiova, unde oamenii de acolo plătesc taxe și impozite, spune că nu există nicio soluție viabilă pentru ei.
CNAIR susține că ar cunoaște situația oamenilor care locuiesc pe Tarlaua 74, dar pretinde că există o cale alternativă prin care se poate face legătura cu orașul. Aceasta este o minciună, de fapt, pentru că nu există niciun drum amenajat pe care oamenii să poată ajunge în Craiova.
În studiul de fezabilitate al Tronsonului I din Drumul Expres nu a fost menţionată această stradă.
În consecință, constructorul nu a gândit o cale de acces și nici nu ia în calcul posibilitatea de a aloca fonduri pentru o variantă ocolitoare, tocmai din cauză că proiectul nu a fost prevăzut în studiu.
Singura alternativă de acces a oamenilor de acolo către oraș rămâne drumul de exploatare agricolă DE167, un drum amenajat chiar de către locuitorii zonei, însă drumul respectiv nu
există nici pe hărți și nici în documente.
În plus, el nu este practicabil, dacă plouă sau ninge, deci accesul e condiționat în permanență de condițiile meteorogice. În consecință, acolo nu poate ajunge nici Salvarea, nici Salubritatea, nici Poșta.
USR Dolj își exprimă indignarea cu privire la situația oamenilor care locuiesc în zona menționată și cere Primăriei Craiova și Consiliului Județean Dolj să găsească metoda legală pentru ca situația să se rezolve cât mai repede și să se evite izolarea oamenilor de orașul în bugetul căruia se duc taxele și impozitele lor.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !