Sindicaliștii de la Sidepol continuă lupta împotriva împuternicirilor pe funcția de comandant. Cea mai nouă acțiune a acestora este redată în comunicatul prezentat de către redactia Zonal Media (www.estv.ro) în continuare în integralitate:
„Am spus-o în nenumărate rânduri și vom continua să susținem faptul că instituția ÎMPUTERNICIRII a adus Poliția Română în stadiul în care ne aflăm în acest moment.
Deși am avut nenumărate discuții, atât cu conducerea Inspectoratului General al Poliției Române, cât și cu cei aflați în conducerea Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv cu ministrul Lucian BODE, pe această temă, se pare că este mult mai ușor să punem oameni fără experiență, obedienți, care să asculte de cei care îi numesc în acele funcții, decât să aducem profesioniști care să poată conduce un inspectorat de poliție așa cum ar fi normal.
Vă informam într-un material anterior despre ”pipernicitul”, pardon împuternicitul la comanda Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
Faptul că deja știe toată lumea că această persoană nu are ce să caute în acea funcție, fiind total depășit de situație, nu mai este nicio noutate, cel puțin nu pentru angajații acestui inspectorat de poliție, mai mult decât atât acesta nici măcar nu îndeplinește condițiile minime de ocupare a funcției de inspector șef, ocupând-o ”temporar” (sperăm noi), doar pentru că este finul lui nașu’.
Poate veți crede că suntem subiectivi, că avem ceva personal cu ”domnia” sa. Nimic mai fals! Atunci când ajung să se plângă de deciziile acestuia chiar sefii de servicii si poliții orășenești sau municipale, pe lângă ceilalți lucrători care interacționează (atunci când este de găsit prin unitate), cu ”domnul comandant”, clar cineva trebuie să își pună semne de întrebare, cam ce caută acest om prin curtea unui inspectorat de anvergura celui de la Dolj.
Si dacă cei de la nivel central nu se întreabă (deși cunosc foarte bine situația) și continuă să prelungească din 3 în 3 luni agonia a peste 2000 de angajați (cu câteva excepții, că așa este normal, românesc să existe și lingușitori), o facem noi și o să continuăm să o facem până când se vor lua măsuri în ceea ce privește conducerea acestei unități de poliție.
Dovada incompetenței și a lipsei de experiență managerială își spune cuvântul cu fiecare zi ce trece, cu fiecare decizie pe care acest ”manager” o dispune. Nu acum mult timp a intenționat să mute (pentru că poate), deși nu cunoaște situația operativă din județ și nici personalul din subordine, câțiva colegi la structura de actiuni speciale (adică la mascați). Doar oponența vehementă a șefului de serviciu, care a solicitat să existe transparență și echitate între cei peste 20 de doritori de ocupare a celor 3 funcții vacante, a făcut ca în cadrul acestei structuri să ajungă colegi care au trecut cu brio probele impuse de legislatia în vigoare, favoriții ”domnului comandant” nereușind să promoveze testarea fizică și practică.
Dar cum șeful este șef și în ziua de Paște (chiar dacă este împuternicit, tot șef se crede), și-a mai încercat norocul, încă o dată, luna următoare, la aceeași structură de actiuni speciale la care s-a eliberat din nou un loc, prin pensionarea unui coleg. Iar pentru a nu mai trece prin emoțiile unor testări normale, logice, obiective, a decis cu de la sine putere, că nu se mai dă nicio testare și că rapoartele celor care au solicitat vor fi analizate de ochiul dumnealui ager și va aproba cui va considera de cuviință, poate, poate va lua cine ”trebuie”.
Păi domnule inspector general, domnule ministru, ce vrem de fapt în aceste sistem numit Poliția Română? Vrem profesioniști, vrem să nu se mai repete cazuri precum Bacău sau Caracal, vrem să evoluăm, să fim corecți și să aducem un plus de profesionalism sau lăsăm orice persoană care, temporar, să zicem că se află la conducerea unui inspectorat, să distrugă tot ce s-a creat în ultimii 20 de ani.
Întelegem că trebuie să îi numiti, întelegem că trebuie cineva, undeva, cândva (chiar și finul lui nașu), să fie șef, șefut sau ce îsi mai doreste fiecare (de obicei lucruri pe care nu le-au avut cu știință și încearcă să le obțină prin cunoSTINȚĂ!), însă și răbdarea polițiștilor are o limită.
Aplecați-vă atenția asupra acestei situații, remediați greseala pe care chiar dumneavoastră, cei de la nivel central, ati făcut-o, oferiți-i acestei persoane o funcție, chiar si de conducere, oriunde altundeva decât în locurile în care deciziile chiar contează și lăsați adevărații profesioniști să își facă treaba, altfel, nu va trece mult timp și veți vedea că această unitate de poliție va apărea, din nou, pe paginile prinicpalelor ziare și in breaking news la canalele de știri.
Nu putem fi condusi de o persoana care are 0 zile ca manager, care nu are scoală de politie, care nu stie ce inseamnă dialogul social, care nu se consultă cu nimeni atunci când ia decizii (nici măcar cu cei care ar putea să îl ajute, cum ar fi cei câtiva sefi de servicii din subordine si/sau adjunctii), care dispune după bunul plac (fără a ține cont de legislație, pe care oricum nu o cunoaște) și care pune angajații din timpul liber, să îi ”confecționeze” o bicicletă de poliție (cu toate dotările necesare), pentru a se plimba prin curtea unității (revenim la începuturile anilor 2000, la biciclete cu girofar și eventual ”șaretă” cu cal)”.