Având în față 2 banere pe care scria „Craiova merită un Palat de Justiție” și „Avocații solicită condiții decente în instanțele de judecată”, mai mulți avocați din cadrul Baroului Dolj au protestat vineri.

„Să ne mute la târg, în condițiile în care activitatea noastră ar urma să se desfășoare la 3 completuri în 3 locații diferite”, s-a plâns unul dintre avocații protestatari. La rândul său, decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu a precizat faptul că „avocații doresc să atragă atenția opiniei publice dar în special decidenților politici cu privire la infrastructura deficitară din instanțele judecătorești din Craiova și despre nevoia de a se realiza un Palat de Justiție. Condițiile care sunt în instanțele de judecată nu sunt unele corespunzătoare, inclusiv din perspectiva sănătății și a igienei. Sunt clădiri forte vechi, cum este cazul Judecătoriei Craiova, deopotrivă atât avocații, cât și magistrații nu pot să-și desfășoare activitățile în astfel de clădiri improprii. Instanțele craiovene, și mă refer în special la Judecătorie și Tribunalul Dolj, sunt cele mai mari din țară. Activitatea instanțelor urmează sa se desfășoare în patru sedii. Credem că acest Palat de Justiție care, în prezent este doar pe hârtie de trei ani, trebuie să prindă contur”.

Reamintim faptul că, la ora actuală, Judecătoria Craiova are sediul într-o clădire monumentală din centrul Băniei încă din 1960.

„Ne dorim un Palat al Justiției nu numai pentru noi, ci și pentru justițiabili și pentru magistrați, pentru toți cei care iși desfășoară activitatea în condiții improprii. Este un demers apolitic, transpolitic, dar care se adresează clasei politice. Toată lumea trebuie să facă un efort pentru ca în Craiova să avem un Palat al Justiției. De 30 ani așteptăm acest lucru”, a precizat, la rândul său, avocatul Radu Marinescu, Prodecanul Baroului Dolj.

Inițial, Judecătoria Craiova și-a desfășurat activitatea în actualul sediu central al Universității Craiova. Clădirea, construită în anul 1890 de către arhitectul Ion Socolescu în stilul neoclasicismului, atribuită Palatului de Justiţie era propice judecării cauzelor din toate judeţele Olteniei.  

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !