Luni, 16 noiembrie, de Ziua Internațională a Toleranței, PANA CORBULUI  S.R.L. (Proiectul Muzical CORBU), în colaborare cu „Țara Codrului, mai aproape de tine”, organizează cea de-a doua ediție a unui eveniment independent dedicat toleranței. Cea de-a doua ediție a evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Toleranței are ca temă „Arta de a Dona”.
Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în aer liber, pe terasa La Copé din Orțița, județul Maramureș, duminică, 15 noiembrie 2020.  Din cauza restricțiilor pandemice, evenimentul se va muta în online și va fi difuzat live pe pagina de facebook a proiectului muzical CORBU, luni, 16 noiembrie, ora 21.00.
Evenimentul poate fi urmărit online pe pagina de facebook a proiectului muzical CORBU: https://www.facebook.com/proiectulCORBU
Prima ediție dedicată Zilei Internaționale a Toleranței a fost sărbătorită în anul 2019 în comuna Hida din județul Sălaj. Sub genericul „Voie bună și cultură în comuna Hida”, evenimentul a puratat numele de „Cultura din Grădină”, fiind organizat de PANA CORBULUI S.R.L. și găzduit în grădina lui Valer, artist din comuna Hida. Tema evenimentului a fost „Toleranța ca gest creativ”.
Contextul general în care se desfășoară proiectul dedicat Zilei Internaționale a Toleranței.
În 1995, pe 16 noiembrie, statele membre UNESCO au adoptat, în cadrul unei conferințe organizate la Paris, Declarația principiilor toleranței. Toleranța presupune respectul, acceptarea și aprecierea diversității și bogăției culturale, indiferent de sex, etnie, religie, apartenență socială. Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite le-a recomandat ţărilor care fac parte din acest for să celebreze, în fiecare an această zi, prin acţiuni de promovare a păcii şi înţelegerii.
Tema ediției din acest an este: Arta de a Dona.
Ziua Internațională a Toleranței este un eveniment cultural independent organizat de PANA CORBULUI S.R.L., în colaborare cu „Țara Codrului, mai aproape de tine”.
Scopul evenimentului este conștientizarea importanței educației în dezvoltarea individuală (armonizarea dimensiunilor: mental, emotional, fizic), socială (permite găsirea locului personal în varitatea contextului social), cosmică (destinul planetar al omului). Acest proiect oferă o şansă de cunoaştere reciprocă prin diverse domenii artistice, aparent diferite, dar care în viaţa reală se intersectează: muzica, pictura, teatrul, filmul, arhitectura, sculptura, fizica, meşteşugăritul, fotografia, lectura, conferințele tematice etc.
Obiectivul general al proiectului:
Coagularea unei comunități artistice în mediul rural, care să se dezvolte transdisciplinar (domenii creative diverse care să aibă în centrul lor omul, individul).
Proiectul este adresat în principal locuitorilor din mediile rurale, indiferent de educaţie, statut social, sex, generaţiei tinere care nu are posibilităţi materiale suficiente pentru desfăşurarea sau pentru participarea la evenimente culturale și la acte de creaţie.
Program gândit înainte de restricțiile pandemice:
Orele 14.00-16.00
conferință cu tema: „Arta de a dona”
audiții la pick-up și magnetofon
Orele 16.00 – 19.00
expoziție de fotografie/ Marius Ionuțaș
aranjamente florale/ Adina Lung
prezentare de carte/ Amirala Noir
prezentare de vinuri/ Cristian Jugrestan
medalioane tradiționale cusute/ Maria Koteles
produse lucrate de mână/ Jurnalele Corbului
Muzică/ Orele 19.00 – 22.00
Jazzy caffe mood/ Răzvan Meseșan
Teama de sinceritate/ CORBU
Shlager pop rock/ Ora 3
Rav vast, tilincă, drâmbă/ Sebastian Vâlcea
Folk alternativ/ Gabriel Tarba
Vizite:
Pălincia lui Horincar
Mini muzeul La Copé
Biserica de lemn din Orțița

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !