B-Entrepreneur este un proiect implementat de 8 parteneri din 7 țări ale Uniunii Europene (Spania, România, Irlanda, Austria, Italia, Republica Cehă, Finlanda), având drept obiectiv identificarea și evaluarea a 300 proiecte în domeniul antreprenorial în 27 de state membre ale Uniunii Europene, diseminând aceste rezultate pentru îmbunătățirea practicilor antreprenoriale.
Astfel, întreaga echipă a proiectului LLP, B-Entrepreneur, din cele 300 de proiecte, evaluate și selectate anterior de către membrii proiectului, a analizat cele mai bune 81 de bune practici în domeniul antreprenorial, care, după o primă analiză, acestea au primit cele mai mari punctaje în ceea ce privește calitatea, adaptabilitatea și existența informației.
Fiecărui partener implicat în cercetarea din cadrul proiectului, i-a fost repartizat un număr de proiecte pentru o analiză mult mai detaliată. Această analiză s-a realizat cu ajutorul a doi experți: un expert intern și un expert extern. S-a dorit asigurarea unui echilibru între cunoașterea scopului proiectului B-Entrepreneur și imparțialitatea unei analize externe. Etapa de analiză, derulată în perioada iunie-iulie 2015, a presupus un număr de 5 întâlniri de evaluare pentru fiecare din cele 6 țări implicate în această activitate. Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, este reprezentantul partenerului pentru România, cu atribuții în activitatea de evaluare a proiectelor cu cele mai bune practici în domeniul antreprenorial, pentru care a evaluat un număr de 12 proiecte din totalul celor 81 de proiecte aflate în această etapă de evaluare. Ulterior, s-au selectat minim 4 proiecte pentru fiecare partener. Aceste cele mai bune proiecte în domeniul practicii antreprenoriale vor fi integrate în Biblioteca Online pe adresa de web-site a proiectului (http://b-entrepreneur.eu), care va fi funcțională începând cu luna octombrie 2015.
Proiectul “B-Entrepreneur: BEST PRACTICES IN ENTEPRENEURSHIP AT EU LEVEL” (referință “B-ENTRE 543064-LLP-1-2013-1-ES-KA4-KA4MP”) este finanțat prin programul Lifelong Learning Programme – 2013, Key Activity 4, Multilateral Projects și se va încheia în luna decembrie 2015.