Un stil de viață ca în mediul urban, investiții majore pentru dezvoltarea nivelului de trai al oamenilor, dezvoltarea și promovarea zonei sunt doar câteva din atuurile comunei doljene Bistreț. Cristiana Antonie, primarul comunei Bistreţ și candidatul PSD la primărie pentru perioada 2020-2024, are un merit special pentru că a găsit resursele necesare modernizării localității. Chiar și în pandemie, comuna a continuat să se dezvolte. Proiecte importante are deja conturate și pentru mandatul viitor, fie că este vorba de infrastructură drumuri, cât și de reabilitarea căminului cultural din satul Plosca sau de construirea unui centru medico-social.
Comuna Bistreț s-a dezvoltat continuu în ultimii ani cu ajutorul investițiilor europene de anvergură, investiţi în infrastructura educaţională şi socială cu impact deosebit asupra comunităţii locale şi nu numai, dar și investiții din fonduri proprii.
Localitatea are un potențial deosebit, cu o arie protejată, cu specii rare de păsări, cu o floră și o faună deosebită care aminteşte de Delta Dunării. Situl reprezintă un loc preferat de către sute de specii de păsări în vederea reproducerii, dar şi pentru popas în timpul migraţiilor.
”Am investit enorm în comun, permanent am căutat resurse financiare pentru oamenii acestei localități. Dezvoltarea comunei duce automat la dezvoltarea nivelului de trai al cetățenilor. Iar eu asta mi-am propus. Ca și concetățenii mei să aibă în comună tot ceea ce își doresc, să nu fie nevoiți să parcurgă zeci de kilometri zilnic pentru a asigura nevoile familiei, nevoile copiilor lor. Prin dezvoltarea comunei știu că îi pot determina pe oameni să rămână în locul natal. Am investit astfel în educația copiilor, în grădinițe și școli. Am construit în Bistreț o grădiniță; am modernizat, extins și dotat Școala Gimnazială, am amenajat terenul de sport pentru că sportul înseamnă sănătate. Am construit o școală în Bistrețu Nou pe care am dotat-o corespunzător; am amenajat Școala din Plosca; am construit grădiniță în satul Bistrețu Nou”, a spus Cristiana Antonie, primarul comunei Bistreț.
Pilonul central al activității culturale din comuna Bistreț îl constituie Căminul Cultural cu o capacitate de 200 de locuri. În incinta Căminului Cultural există și o bibliotecă cu un număr de peste 7500 de volume.
Cu ajutorul fondurilor europene, Cristiana Antonie a accesat proiecte pentru combaterea marginalizării prin măsuri inovative sociale, Extindere rețea Alimentare cu apă și rețea de Canalizare în satul Bistreț și branșamente la rețeaua publică de apă și canal, dar și construirea și dotarea Hală desfacere produse lactate.
Din bugetul propriu al primăriei, cele mai importante proiecte implementate sunt: construirea noului sediu al primăriei, un imobil modern, dotat corespunzător; realizarea de poduri la Gârla Turcului și la fântâna Ionica Ciutureanu, pietruire Bistrețu Nou.
”Investiții importante au fost realizate sau sunt în curs de realizare și prin PNDL sau alte programe guvernamentale. Modernizare drumului Afumați-Bistreţ, Extindere și modernizare rețea publică de apă și apă uzată în sat Bistrețu Nou. Un proiect de suflet pentru mine, dar extrem de important pentru comunitate este construirea locuințelor sociale unifamilale în comună. Un alt motiv de bucurie este acela că în ultimul an, și chiar în perioada pandemiei, 20 de firme și-au deschis afaceri în comună. Locuitorii au accesat fonduri europene pentru a deschide mici afaceri din care să trăiască. Astfel, la Bistreț avem firme de construcții, de evenimente, baruri, cafenele, saloane de înfrumusețare, cofetării și patiserii. Afaceri ca la oraș, magazine pentru pescuit, vulcanizare, sunt firme care oferă subvenții pentru ucenici. Oamenii și-au renovat casele cu fonduri europene, și-au montat panouri fotovoltaice. Prin Programul Operațional Capital Uman 29 de familii au beneficiat de reabilitarea locuinței și montarea a 41 de panouri fotovoltaice”, a completat primarul comunei Bistreț.
Și în următorii patru ani, comuna se va dezvolta. Cristiana Antonie are deja proiectele prioritare pe care vrea să le demareze: modernizare străzi prin asfaltare în satul Bistreț și Plosca; modernizare străzi prin asfaltare în satul Bistrețu Nou; modernizare sistem de supraveghere video în comuna Bistreț; reabilitare și modernizare infrastructură rutieră în satul Bistrețul Nou; reabilitare Cămin Cultural în sat Plosca; construire Centru medico-social în Bistreț.
Cele patru sate ale comunei Bistreț vor deveni în următorii ani pol turistic al județului. Și acum situl din Bistreț este vizitat an de an de turiști români, dar și străini pentru frumusețea aparte a acestui loc, Cristiana Antonie va găsi resursele necesare pentru realizarea unor amplasamente cu spații de cazare pentru turiștii care tranzitează zona!
Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC ZONAL TV SRL (www.estv.ro) CUI Mandatar Financiar: 21200019