2015-06-05 operete-400-intrare liberaVineri,  5  iunie  2015,  de la ora  19:00, Orchestra Simfonică a  Filarmonicii  “Oltenia” şi dirijorul Tiberiu  Oprea prezintă „Pagini celebre din operete”, alături de soprana Mediana Vlad şi  baritonul  Stefan Popov.
În program: Johann Strauss-fiul: Uvertura operetei “Voievodul ţiganilor”, Rudolf Sieczyński: “Wien, du Stadt meiner Träume”, Gherase Dendrino: Aria Berthei din opereta „Lăsați-mă să cânt”, Gherase Dendrino: Duetul Bertha – Ciprian din opereta „Lăsați-mă să cânt”, Emmerich Kálmán: Uvertura operetei “Silvia”, Franz Lehár: Aria lui Danilo din opereta “Văduva veselă”, Franz Lehár: Duetul “Lied vom dummen Reiter” din opereta “Văduva veselă”, Johann Strauss-fiul: Aria Arsenei (act III) din opereta “Voievodul ţiganilor”, Franz Lehár: Valsul “Aur şi argint”, Johann Strauss-fiul: Aria Adelei (act II) din opereta “Liliacul”, Emmerich Kálmán: Aria lui Tassilo din opereta “Contesa Maritza”, Gherase Dendrino: Duet Calypso din opereta “Lysistrata”.
Născut într-o familie de muzicieni, dirijorul Tiberiu Oprea este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, dirijat de orchestră la clasa maestrului Ludovic Bacs, absolvind totodată şi cursurile de Masterat. În prezent, activează ca prim-dirijor al Filarmonicii Piteşti – contribuind la înfiinţarea instituţiei în 2007 și ocupând postul de director artistic până în 2010 – dar şi ca dirijor colaborator al Teatrului Naţional de Operetă Ion Dacian, Bucureşti, al titlului în repertoriu, opereta Silvia de E. Kálmán.
Mediana Vlad este licențiată a Universității Naționale de Muzică București, unde a absolvit și cursurile de masterat și a obținut, în 2010, titlul academic de Doctor în Muzică pentru prezentarea temei „Portretul emoțional al sopranei de coloratură dramatică în belcanto-ul italian”. A urmat, de asemenea, cursuri de măiestrie sub îndrumarea sopranei Mariana Nicolesco și a studiat muzică americană, cu specializare în musical, la Moravian College, Bethlehem, Pennsylvania, SUA. Rolul Reginei Nopții („Flautul fermecat” de Mozart) a constituit debutul operistic din Statele Unite. Din iulie 2004, este solistă a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, unde debutează cu rolul Adelei din „Liliacul” de Johann Strauss-fiul.
Stefan Popov a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, în 1991. Între 1983 și 1985 a fost artist liric la Teatrul de Operă din Sliven, Bulgaria. A participat la numeroase concursuri internaționale de profil și până în prezent a obținut o serie de premii care i-au atestat valoarea profesională. Din 1992, este solist al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Pentru activitatea sa a fost distins cu: Premiul de Excelență pentru interpretare (1999) și Premiul „Ion Dacian” pentru activitate (2004).
Melomanii interesaţi să îi cunoască pe cei trei muzicieni şi în altă ipostază decât cea scenică,  sunt invitaţi la colocviile muzicale de joi seara care au loc, de la ora 18:00, în sala ”Filip Lazăr” a Filarmonicii. Este o ocazie, poate unică, de a crea un dialog din care melomanii pot afla aspecte inedite din biografia artiştilor şi aceștia, la rândul lor, să cunoască mai bine exigențele și motivațiile publicului iubitor de muzică clasică de a frecventa instituțiile culturale de profil. Vineri, ora 17:30, concertul este precedat de prelegerea-audiţie „Premise vizuale în muzica contemporană românească” susţinută de pianistul Andrei Tănăsescu.
Cele trei evenimente fac parte din programul ”Zilelor Craiovei” 2015 şi accesul este gratuit.

Comentarii

comentarii

Leave A Reply

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !