Această perioadă a verii este cea mai potrivită pentru amenajările din locuințe, mai ales pentru cei care și-au amânat concediile din cauza pandemiei. Fie că vorbim despre o baie care trebuie obligatoriu renovată sau de un spațiu pe care îl dorim reamenajat pentru că s-a demodat, întotdeauna trebuie ținut cont de câteva aspecte esențiale.

Chiar și atunci când punem această sarcină în mâinile celui mai priceput meseriaș, în calitate de beneficiari finali, trebuie să fim atenți la aplicarea materialelor, dar și ca acestea să fie de cea mai bună calitate.

În primul rând, împreună cu persoana care efectuează lucrarea, trebuie evaluat stratul de suport, urmărind dacă acesta prezintă umezeală, denivelări sau crăpături. Dacă există umiditate excesivă sau denivelări ale stratului suport, acestea pot produce în timp dezlipirea plăcilor ceramice sau chiar spargerea acestora.

În urma evaluării trebuie decis dacă este necesar să se toarne o nouă șapă sau se folosește stratul existent. De asemenea, dacă se decide decopertarea este indicat să se schimbe și sifonul de pardoseală pentru a fi siguri că nu vom avea surprize neplăcute după montarea gresiei. Suprafeţele de tipul şapelor cu denivelări se pot corecta prin aplicarea unei Șape Autonivelante tot de la AdePlast sau a unei Șape Rapide.

Aceeași evaluare trebuie făcută și pentru pereții pe care se va aplica faianța. Mai ales la blocurile vechi, pereții despărțitori din interior sunt din BCA și ar putea avea crăpături. Astfel, va fi necesar ca aceștia să fie tencuiți, înainte de montarea faianței. Pereţii pot fi tencuiţi în prealabil cu mortarul pe bază de ciment-var, AdePlast MTI 25 pentru interior și abia după întărirea completă a mortarului se va putea aplica adezivul.

După pregătirea suprafețelor se trece la faza de aplicare, unde folosirea unui mortar adeziv de calitate este esențială. AdePlast e dezvoltat o gamă largă de adezivi de gresie și faianță, atât pentru interior, cât și pentru exterior, flexibili sau cu diverse tehnologii revoluționare, cum ar fi cei pe bază de polimeri sau PorusX. Varianta de bază care se recomandă la interior este Adezivul AF-I, care poate fi folosit atât pentru lipirea plăcilor de gresie, cât și de faianță.

Alegerea adezivului trebuie să țină cont de câteva atribute esențiale, precum lucrabilitatea ușoară, aplicarea rapidă și maleabilitatea. Toate aceste caracteristici se regăsesc în mortarul adeziv AF-I de la AdePlast, care se potrivește perfect pentru mai multe tipuri de suprafețe.

Cum utilizezi mortarul adeziv AF-I de la AdePlast?

Mortarul adeziv AF-I de la AdePlast pentru montarea plăcilor ceramice se utilizează exclusiv la interior, în strat subțire, pe suporturi minerale cu absorbție, tencuială de ciment și var ciment, BCA, beton, șape pe bază de ciment și altele asemănătoare.  În funcție de absorbția suportului, acesta se amorsează sau umezește adecvat. Produsul nu se aplică pe suporturi din lemn, plastic, metal, gipscarton. După minim 24 de ore de la aplicare, suprafața placată se poate rostui cu chitul de rosturi ADEPLAST QK-6,  care este disponibil în 30 de culori și nuanțe. Orice lucrări ulterioare pe suprafaţa placată se vor face după minimum 72 ore. Atributele mortarului adeziv AF-I îl fac să devină un material de bază în orice renovare sau pentru construcții noi.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !