Edilii doljeni au anunțat faptul că au emis ordinele de incepere a lucrărilor de modernizare pentru Drumul Județean Craiova – Cetate. Acesta va avra o lungime de 67.571 km. De-a lungul întregului drum se vor realiza 7 intersecții cu drumuri județene, 7 intersecții cu drumuri comunale, vor fi modernizate 9 poduri și 31 podețe. De asemenea, vor fi construite alte 11 podețe noi și vor fi amenajate peste 21 km de piste de bicicletă.

Pentru a avea o viziune de ansamblu asupra dimensiunilor acestui demers, să amintim faptul că doar cererea de finanțare a avut 3.600 de pagini, iar contractele și anexele acestora au numărat peste 4.000 de pagini.

Tot în cadrul acestui proiect de modernizare a drumului județean se are în vedere inclusiv reabilitarea podului peste Jiu, din comuna Bucovăț, care datează din perioada interbelică.

„Ne-am dorit să modernizăm acest drum pentru că este unul dintre cele mai lungi din cele 46 pe care le deținem în rețeaua județeană de infrastructură rutieră și pentru că deservește un bazin foarte mare, cu peste 350.000 de locuitori“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Este pentru prima dată când, în cadrul unui proiect, pot fi reabilitate podurile și podețele situate de-a lungul șoșelei, precum și construirea unora noi.

„Vreau să felicit echipa CJ Dolj pentru faptul că am ajuns astăzi în acest punct în care putem anunța demararea lucrărilor la cele două tronsoane ale DJ 552 Craiova – Cetate. Vorbim, fără îndoială, despre cel mai important proiect de infrastructură rutieră al instituției noastre, deoarece are și valoarea cea mai mare, iar acest drum, în lungime de peste 67 de kilometri, traversează 7 comune. Din acest punct de vedere, dorim să le mulțumim primarilor, care au fost foarte receptivi și deschiși colaborării, pentru a duce la bun sfârșit demersul.

În egală măsură, cred că modernizarea DJ 552 constituie proiectul cu cele mai multe elemente novatoare și cu cel mai mare grad de complexitate: cu sisteme fotovoltaice care alimentează ledurile indicatoarelor rutiere, piste pentru biciclete care se întind pe zeci de kilometri, stații de autobuz și parcări, cu cel mai mare număr de poduri și podețe – aproximativ 40, incluzând podul peste râul Jiu, la ieșirea din Craiova.

Dacă adăugăm acestui demers celelalte investiții pe care le derulăm doar în domeniul infrastructurii rutiere, precum drumul Giurgița – Plenița – limita județului Mehedinți sau drumul Segarcea – Valea Stanciului, ajungem la o sumă cumulată care depășește cu mult 100 de milioane de euro, bani care intră în economia județului nostru“, a menționat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cosmin Vasile.

Lucrările de modernizare a primului tronson al DJ 552 Craiova – Cetate (cuprins între km 4+200 și km 31+850) vor fi realizate de asocierea formată din SC Domarcons SRL și SC Erpia SA, contractul fiind atribuit la o valoare de 99.988.882,75 lei, inclusiv TVA.

Cel de-al doilea tronson (cuprins între km 31+850 și km 71+771) va fi modernizat de asocierea Strade Bauunternehmung SRL – SC Condor Păduraru SRL – Hydrostroy AD, care și-a adjudecat contractul cu o ofertă de 99.382.303,21 lei, inclusiv TVA.

Termenul prevăzut pentru realizarea lucrărilor este de 14 luni, în ambele cazuri.

Proiectul ,,Modernizarea DJ 552 Craiova – Mofleni – Bucovăț – Terpezița – Sălcuța – Vîrtop – Caraula – Cetate, km 4+200 – 71+771“, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, are o valoare totală de 234.692.016,98 lei (echivalentul a 49,6 milioane de euro).

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !