Pompierii mehedințeni au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 10 situații de urgență, trei dintre acestea pentru stingerea unor incendii, iar șapte pentru acordarea asistenței medicale unor persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.
Jocul copiilor cu focul poate produce adevărate tragedii. Din fericire, focul izbucnit, în cursul după-amiezii de luni, 06 aprilie a.c, la un adăpost de animale din localitatea Gvardenița, ca urmare a jocului copiilor cu focul, a fost stins de pompierii din cadrul Stației Vânju-Mare, fără a produce pierderi de vieți, fiind afectate doar bunurile materiale, respectiv anexa gospodărească și circa o tonă de plante furajere.
Pompierii mehedințeni au mai intervenit pentru limitarea și stingerea a două arderi necontrolate, de această dată, produse ca urmare a folosirii focului pentru igienizare, fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Acestea s-au manifestat în orașul Vânju-Mare și localitatea Ștefan Odobleja, unde flăcările au cuprins circa 4 hectare de vegetație uscată, respectiv un hectar de vegetație uscată.
De asemenea, paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale unui număr de șapte persoane. Într-o situație aparte s-a aflat un bărbat din localitatea Halânga, în vârstă de aproximativ 40 de ani, care a avut nevoie de intervenția paramedicilor mehedințeni, după ce a suferit arsuri termice la nivelul brațului și picioarelor, în urma unei explozii a vasului de expansiune al centralei termice. Salvatorii i-au acordat primul-ajutor medical, ulterior, persoana fiind transportată cu o ambulanță SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin.
Totodată, în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și împiedicarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 12 misiuni, dintre care una pentru asigurarea transportului unor persoane, care au fost preluate din județul Dolj pentru a fi plasate în carantină instituționalizată, pe raza județului Mehedinți, o misiune pentru transportarea unei persoane supraponderale, iar alte 10 acțiuni pentru decontaminarea unor autospeciale și ambulanțe.
Astfel, echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a asigurat cinci decontaminări ale unor ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, patru misiuni de decontaminare a autospecialelor proprii și o decontaminare a unei autospeciale aparținând ISU Ialomița.