În acest weekend, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit la 49 de situaţii de urgenţă pentru salvarea victimelor a cinci accidente rutiere, dar şi pentru stingerea a şase incendii. Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 38 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.
Cinci persoane au ajuns la spital, ca urmare a accidentelor produse, în două dintre acestea fiind implicaţi pietoni. Din fericire, aceştia au suferit traumatisme minore şi au primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD.
De asemenea, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a şase incendii, cinci izbucnite la vegetaţie uscată şi unul manifestat la coşul de evacuare a fumului al unei case de locuit, în localitatea Comanda. Intervenţia promptă a pompierilor a limitat extinderea incendiului la întregul acoperiş, flăcările cuprinzând doar funinginea depusă în interiorul coşului de evacuare a fumului.
Pompierii din cadrul Staţiei Strehaia au intervenit pentru limitarea şi stingerea a trei incendii izbucnite la vegetaţie uscată, manifestate pe raza localităţilor: Albuleşti, Valea Marcului şi Jirov. La intervenţii, împreună cu pompierii militari au acţionat şi şase voluntari ai S.V.S.U. Dumbrava, dar şi 10 cetăţeni. Flăcările au cuprins circa 55 de hectare de vegetaţie uscată, cauza probabilă de izbucnire a acestor incendii fiind folosirea focului în spaţii deschise, fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.
Totodată, pompierii din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată, care au cuprins circa trei hectare de vegetaţie uscată, pe raza localităţilor Puţinei şi Balota.
Pentru a preveni izbucnirea unor incendii ca urmare a folosirii focului pentru igienizare, atragem atenţia cetăţenilor că arderea se execută, în condiţii meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă, în zone, care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii.
De asemenea, cetăţenii trebuie să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii şi să nu părăsească locul arderii până la stingerea totală a focului.
Totodată, facem precizarea că arderea resturilor vegetale, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 2500lei.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !