Ziua Națională a României a fost sărbătorită cu mare fast la Craiova, anul acesta. Peste 1.500 de persoane au învins frigul pătrunzător din această dimineață și au venit în fața Primăriei pentru a participa la paradă.

Aceștia au fost răsplătiți din plin ce ceea ce au văzut. De la parada militarilor și a tehnicii din dotare, la câinii de salvare de la Centrul de Educare Canină sau jandarmii si pompierii care sunt permanent alături de noi, craiovenii s-au bucurat, din plin de ei.

Peste 500 de militari au trecut în pas de defilare prin fața sediului administrației locale salutând, deopotrivă, oficialități și simpli craioveni. Aceștia au fost însoțiți și de peste 60 de vehicule de armata.

„La 101 de ani depărtare de acele momente, dar și la 30 de ani de la Revoluția din 1989, avem obligația de a ne cinsti eroii, lăsând deoparte micile orgolii și trebuie să ducem mai departe cu mândrie și demnitate cultura și tradițiile românești. Suntem un stat respectat al celei mai importante alianțe politico-militare din lume și facem parte din marea familie a Europei. La moment aniversar, să ne amintim că, în istorie, rămân doar faptele mărețe, gândite pentru urmașii copiilor noștri. Așa că, de ziua României, vă doresc să vă împliniți visurile și haideți să ne construim împreună viitorul având în minte principiile înaintașilor: dragostea de ţară, iubirea pentru valorile naţionale, pentru istorie și iubirea pentru cultură”, a spus edilul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

La rândul său, Ion Prioteasa a amintit importanța acestei zile de-a lungul istoriei țării noastre. „1 Decembrie proiectează peste timp o lecție esențială pentru generațiile prezentului, vorbindu-ne de fiecare dată despre curaj și fermitate, despre maturitate politică și abilitate diplomatică, despre patriotism autentic și devotament dus până la sacrificiu – repere majore care ne-au purtat până la ceasul împlinirii naționale. Din prețuire pentru opera predecesorilor, suntem datori să promovăm valorile prin care, ca națiune, putem merge mai departe pe drumul pe care ei ni l-au deschis; să celebrăm Unirea cultivând unitatea, în sensul solidarității între români, și să ne lăsăm în permanență ghidați de spiritul de înțelegere și de respectul reciproc”, a punctat acesta. 

Defilarea s-a încheiat, la fel ca în fiecare an, cu Hora craiovenilor.

Ziua a continuat cu evenimentele organizate de către Teatrul de Copii și Tineret Colibri, iar în această seară, pe scena Cercului Militar Craiova are loc opera „Unirea cea mare”, pusă în scenă de către Opera Română Craiova.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !