Aula Mihai I a Universității din Craiova s-a dovedit a fi neîncăpătoare, în această dimineață pentru cei 200 de elevi și cadre didactice care vor participa la şcolile de vară ROSE organizate de cinci facultăţi: Facultatea de Litere, Facultatea de Economie şi Administarea Afacerilor, Facultatea de Drept, Facultatea de Inginerie Electrică și Facultatea de Teologie Ortodoxă.

„Facultatea de Litere este implicată pentru al treilea an în acest proiect. Ne bucurăm să le urăm bun venit elevilor selectați de la două licee din Vâlcea”, a precizat Carmen Banța. La rândul său, Mihai Ciurea, reprezentantul Facultății de Teologie Ortodoxă, care a ținuț să le multumească reprezentanților Școlii de Vară Artă, cultură și Spiritualitate, din cadrul facultății care i-au primit cu brațele deschise pe elevii de la Seminarul Teologic Râmnicu Vâlcea și Liceul de Artă Craiova. „Și în acest am vom încerca să îmbinăm teologia cu arta în cadrul atelierelor artistice și a seratelor muzicale”, a mai precizat acesta. Oferta Facultății de Drept, „Adolescența – certitudini și responsabilități în domeniul dreptului”, a fost prezentată de către Matei Iacob. Elevii selectați de către această unitate de învățământ sunt de la Liceul Victor Gomoiu, Vânju Mare și Colegiul Național Gheorghe Chițu, din Craiova.

Facultatea de Științe Sociale a sectat elevi de la un liceu din Drobeta Turnu Severin, de la Petrache Poenaru, din Bălcești, Liceul Tehnologic Turceni, Liceul Traian Vuia Craiova, precum și elevii de la Liceul de Artă Marin Sorescu Craiova.

Elevi din Craiova, Slatina, Drobeta Turnu Severin Rovinari și Călimănești vor beneficia de cursurile școlii de vară de la Facultatea de Facultatea de Economie şi Administarea Afacerilor.

Nu în ultimul rând, elevii de la Liceul Tehnologic Țicleni, Liceul Tehnologic Balș, Liceul Tehnologic Melinești, Colegiul Ștefan Odobleva Craiova și Liceul Energetic Târgu Jiu vor beneficia de cursurile organizate de către Facultatea de Inginerie Electrică.

Până pe 21-22 iulie, elevii vor vor fi implicaţi şi în activităţi cu caracter universitar, astfel încât să cunoască mediul de desfăşurare al învăţământului superior înainte de accederea propriu-zisă la studii universitare. Astfel, vor participa la cursuri de vară, la sesiuni de consiliere profesională şi orientare în carieră, activităţi recreative/sportive în campus.

Proiectul ROSE, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022. Acordul de împrumut (Proiectul pentru învățământ secundar) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015.

Implementarea este în responsabilitatea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE).

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !