Atelierele cultural-educative „Prietenii istoriei” se vor desfășura în luna iulie 2019 și propun trei module de petrecere a timpului liber pentru cei mici, încercând prin joacă să le dezvolte cunoștiințele de istorie și artă.
Utilizând diferite materiale (lut, argilă, gips, fetru, lemn, nasturi) și tehnici (modelaj, turnare, lipire, decupare), copiii vor crea și reproduce vase și statuete din lut, picturi rupestre, podoabe preistorice, păpuși din linguri de lemn și își vor da frâu liber imaginației în realizarea propriilor povești.
,,Mânuţe pricepute” – în fiecare zi de marţi, începând cu ora 9.30. Atelierul este coordonat metodologic de Valentina Popescu şi Irina Vlad, muzeografi în cadrul Secţiei de Istorie-Arheologie.
,,Atelier creaţie” va funcționa în fiecare zi de miercuri, începând cu ora 9.30. Atelierul este coordonat metodologic de Adina Gherban, muzeograf în cadrul Secţiei de Istorie-Arheologie.
,,Arta în preistorie” se va derula în fiecare zi de joi, începând cu ora 9.30. Atelierul este coordonat metodologic de Valentina Popescu şi Irina Vlad, muzeografi în cadrul Secţiei de Istorie-Arheologie.
Activităţile se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani, iar înscrierile vor avea loc în perioada 19 – 26 iunie, în limita locurilor disponibile (grupe de vârste apropiate, a câte maximum 20 de copii). Atelierele sunt gratuite.
Premierea participanților la cele trei module va avea loc în data de 30 iulie 2019, orele 11:00.
Înscrierile se fac la numărul de telefon 0251.417.756 şi la sediul Secţiei de Istorie-Arheologie (str. Madona Dudu, nr. 14), orele 9.00-16.00.