Direcţia de Sănătate Publică Dolj va realiza, în perioada următoare, o serie de controale la depozitele alimentare, la unitățile de desfacere a produselor alimentare, la laboratoarele de cofetărie, patiserie, precum și la cele de panificație și carmangerii.
Reprezentanții DSP vor verifica, în special:

  • Verificarea respectării circuitelor funcţionale
  • Verificarea profilului igienico-sanitar al unităţii.
  • Recepţionarea materiilor prime urmărind aspectul organoleptic, integritatea ambalajului, termenele de valabilitate.
  • Verificarea respectării prevederilor Ordinului nr. 438/295/2002, pentru aprobarea Normelor privind utilizarea aditivilor alimentari în produse alimentare specifice sărbătorilor pascale.
  • Verificarea conformităţii produsului finit.
  • Verificarea monitorizării – înregistrării temperaturii şi umidităţii, în spaţiile de depozitare a materiilor prime şi a produsului finit.
  • Verificarea respectării prevederilor Reg. CE 1935/2004, privind materialele si obiectele în contact cu alimentele: etichetare, declaraţie de conformitate, prezenţa simbolului specific care certifică destinaţia pentru ”uz alimentar” a ambalajului.
  • Verificarea stării de sănătate a personalului angajat (fişe de aptitudini emise de către medicii de Medicina Muncii), precum şi a instruirii privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !