Direcţia de Sănătate Publică Dolj va realiza, în perioada următoare, o serie de controale la depozitele alimentare, la unitățile de desfacere a produselor alimentare, la laboratoarele de cofetărie, patiserie, precum și la cele de panificație și carmangerii.
Reprezentanții DSP vor verifica, în special:
- Verificarea respectării circuitelor funcţionale
- Verificarea profilului igienico-sanitar al unităţii.
- Recepţionarea materiilor prime urmărind aspectul organoleptic, integritatea ambalajului, termenele de valabilitate.
- Verificarea respectării prevederilor Ordinului nr. 438/295/2002, pentru aprobarea Normelor privind utilizarea aditivilor alimentari în produse alimentare specifice sărbătorilor pascale.
- Verificarea conformităţii produsului finit.
- Verificarea monitorizării – înregistrării temperaturii şi umidităţii, în spaţiile de depozitare a materiilor prime şi a produsului finit.
- Verificarea respectării prevederilor Reg. CE 1935/2004, privind materialele si obiectele în contact cu alimentele: etichetare, declaraţie de conformitate, prezenţa simbolului specific care certifică destinaţia pentru ”uz alimentar” a ambalajului.
- Verificarea stării de sănătate a personalului angajat (fişe de aptitudini emise de către medicii de Medicina Muncii), precum şi a instruirii privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă.