Respectul pentru natură și dorința de face ceva pentru ea l-au determinat să înființeze în 2006 asociația de protecție a mediului „Generația verde”, iar Șerban Copoț e conștient că e responsabil de felul în care copiii lui se raportează la tot ceea ce îi înconjoară. Tocmai de aceea, ori de câte ori are ocazia, Șerban își petrece timpul liber în mijlocul naturii, acolo unde copiii lui pot interacționa firesc cu plante și animale. Drumețiile pe care le face în special alături de Tedi, fiul lui cel mare, au început încă de când băiețelul avea doar un an și jumătate. „Lui Tedi îi plac foarte mult muzeele, iar visul lui este să se facă paleontolog. Mergem la Grădina Botanică și la Muzeul Antipa de minimum 20 de ori pe an. În București am mai fost în Casa Experimentelor și, bineînțeles, mergem la Dino Park, la Râșnov, de două ori pe an”, povestește Șerban Copoț. „Fiecare expediție și fiecare loc sunt o trăire în sine. Chiar dacă te duci în același loc, vezi de fiecare dată altceva. Și cred că aceste excursii creează și o legătură mai strânsă și cele mai frumoase amintiri”, afirmă Șerban Copoț, care va lansa în curând un proiect dedicat copiilor și părinților.
Șerban obișnuia să facă multe excursii și înainte să apară Tedi. „Am foarte multe echipamente, rucsacuri de drumeție, topoare, cuțite. Cu Tedi am început să călătorim de foarte de mic. Când avea un an și jumătate am fost la cota 2000 să vedem Perseidele. Apoi am început să îl iau în drumeții scurte pentru că, la vârsta aceea, o plimbare de 20 de minute pare una până la capătul lumii și înapoi. Pentru că are altă percepție asupra volumelor și distanțelor. Și dacă intri într-o pădure, în 50 de metri găsești deja 20 de lucruri de văzut”, continuă Șerban.
Nu puține au fost aventurile pe care le-au trăit în timpul acestor evadări din București: „copilul meu are un noroc fantastic, îl iubesc animalele, pentru că apar și vin la noi. Anul trecut am văzut o ciută, care a venit la noi. Coboram cu mașina de la un punct intermediar, fuseserăm în drumeție și am văzut pe partea stângă o ciută. Era mare și nu era singură. Am ieșit eu primul să văd, să nu fie niciun pericol, am luat un mănunchi de iarbă și ea a început să mănânce de la mine din mână. Apoi a venit și Tedi, a mâncat și de la el. La fel, într-o zi a mai venit la noi și o vulpe. Eu cât am trăit pe malul mării nu am văzut delfini, dar am văzut cu el de aproape. Eu îi spun că este un copil foarte norocos și că îl iubește natura. Și el o iubește, este foarte atașat de ea”, declară Șerban Copoț.
Până acum, Șerban și Tedi au fost, printre altele, la Vulcanii Noroioși, la Comana unde este o mini deltă a Neajlovului, în Delta Dunării, în Munții Călimani, la Borsec și Făgăraș. Planurile lor de viitor sunt și mai îndrăznețe: „Visul meu este să merg în Amazon cu băieții mei, după ce cresc, în Delta Mekong din Vietnam, Australia, Calota Glaciară… Sper să am bani, să fiu sănătos și să vadă marile puncte ale lumii, ca să știe în ce stadiu se află planeta și să înțeleagă niște lucruri”, dezvăluie artistul.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !