Administraţia Bazinală de Apă Jiu găzduieşte, în aceste zile, workshop-ul “Blue print of stakeholder involvement with a pilot studz on the rehabilitation of drought-affected areas in the Plain of Oltenia”, unde invitaţi principali sunt  patru experţi olandezi din cadrul Autorităţilor de Apă, alături de specialişti din cadrul Administraţiei Naţionale “Apele Române”.
Acest workshop tehnic, organizat la Craiova, face parte din programul olandez Blue Deal şi se desfăşoară în cadrul “memorandumului de înţelegere dintre ANAR – România şi Asociaţia Board-urilor de Apă din Olanda” ce a fost semnat în data de 23 iunie 2008 la Haga şi prelungit până în 2020 de către preşedinţii celor două părţi.
Scopul acestei sesiuni de lucru este de a dezvolta o propunere de parteneriat- proiect privind “Studiul integrat pentru reabilitarea zonelor afectate de secetă în Câmpia Oltenei prin implicarea stakeholderilor”.
Pe parcurul celor două zile, 13-14 septembrie 2018, experţii din cele două ţări prezenţi vor face o analiză asupra problemelor privind reabilitarea zonelor afectate de secetă din Câmpia Olteniei, vor identifica şi stabili gradul de implicare a părţilor interesate, vor completa formularele de parteneriat Blue Deal, faza I şi vor stabili activităţile şi paşii următori pentru finalizarea propunerii de proiect.
Parteneriatul are un impact pozitiv, atât pentru colaborarea româno-olandeză în domeniul managementului apei, cât şi în ceea ce priveşte schimbul de experienţă, stabilirea unor legături durabile cu comunităţile locale, cu instituţii din domeniul protecţiei mediului, cu institutul naţional de pedologie, cu administratori ai ariilor natural protejate, permiţând astfle şi alte parteneriate în viitor. Populaţia din localităţile zonei de implementare a proiectului va avea beneficii reale în ceea ce priveşte îmbunătăţirea microclimatului local, a stării ecosistemelor acvatice şi terestre, acces la apă de calitate superioară, apărarea împotriva inundaţiilor. Rezultatul aşteptat prin acest parteneriat este o/un metodologie/ghid cu detalii referitoare la etapele ce trebuie parcurse  la implementarea proiectelor de refacere a zonelor umede/renaturare, inclusiv elaborare a unei liste cu măsuri/ modalităţi de rezolvare a problemelor ridicate de proprietarii de terenuri, comunităţi locale, alţi actori/factori interesaţi şi a posibilităţii finanţării acestora utilizând fonduri UE”.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !