Aproximatic 200 de cadre didactice și nedidactice au protestat, astăzi, pentru aproximativ o oră, în Piața Prefefcturii. Președintele FSLI, Constantin Rada, a acuzat partidul de guvernământ deaorece ar fi obligat directorii de școală să convoace, la aceeași oră, consilii profesorale, fără a ține cont de faptul că la miting ar fi participat membri de sindicat aflați în timpul liber. Rada a mai acuzat faptul că, deși inițial au primit autorizație, miercuri seara, printr-o adresă a Primăriei Craiova au fost anunțați că „manifestarea solicitată de dumneavoastră primește aviz nefavorabil, având în vedere că, în aceeași dată și în spațiul solicitat de dumneavoastră sunt programate acțiuni ce țin de funcționarea instituțiilor publice de cultură, respectiv, manifestări legate de organizarea Zilelor Mihai Viteazul”.
Principalele revendicări ale protestatarilor sunt legate de „legea salarizării, după cum explică tot Rada, care este o lege proastă pentru salariații din învățământ. La 1 martie s-a aprobat o majorare de 20%. Din păcate trunchiat. Respectiv, personalul nedidactic nu a primit această majorare”, a mai punctat liderul sindical. O altă revendicare a fost legată de deblocarea posturilor din învățământ. „Este foarte greu. Se merge pe principiul 2 la 1. Adică, pleacă doi și angajezi 1. Și nu pot să nu mă întreb ce se va întâmpla, de exemplu, la o școală mai micuță, unde este angajată o singură femeie de serviciu, dacă aceasta decide să plece?”, a continuat acesta. „Dar cea mai gravă problemă este legată de faptul că, la ora actuală, s-a plătit numai net-ul la oameni. Dările către stat nu sunt plătite și intram în contradicție cu Codul Fiscal, atât angajatorul – scoala, contabilul – cât și angajatul, deoarece contribuțiile au trecut de la angajator în sarcina angajatului și ANAF-ul îl poate executa silit deși acesta nu are nicio vină. Neplata datoriilor către stat a fost confirmată și de către una din protestatare: „Nu ne-am primit salariile în fiecare lună. Ni s-a explicat că vom primi fie salariul net întreg și diminuat cu contribuțiile, fie contribuțiile să fie achitate integral și sa ne diminueze salariul net, pentru că nu sunt bani suficienți”, a explicat Constantina Constantinescu, de la Grădinița Dumbrava Minunată, care a venit la protest însoțită de alte 16 colege.
În jurul orelor 13.30, pe Esplanada din Piața Prefecturii au apărut și cei 7 tineri care aveau autorizație de eveniment (vezi foto). Mai trebuie menționat faptul că imediat după dispersarea sindicaliștilor au plecat și cei t tineri autorizați.