Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, secția Mediatecă și American Corner Craiova, a fost gazda unui atelier interactiv dedicat istoriei scrisului și a cărții. La eveniment au fost prezenți elevii clasei a VI-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, însoțiți de profesor Daniela Județ. Elevii au asistat la prezentarea unui scurt istoric al apariției scrisului și a cărții, s-au familiarizat cu obiectele specifice scrisului (pană, peniță, etc.) și au intrat în contact cu volume inedite existente în colecțiile bibliotecii noastre, prezentate de bibliotecarii Adriana Boboc, biroul Colecții Speciale, Stela Bogoslov, secția Depozit General – Săli de Lectură, și Mădălina Băileșteanu, secția Mediatecă și American Corner Craiova.
Obiectivul urmărit în cadrul acțiunii a constat în informarea participanților cu privire la apariția și evoluția scrisului, scrierea unora dintre cele mai vechi și variate cărți (prin conținut, condiții grafice, dimensiuni) existente în colecțiile bibliotecii noastre și, de asemenea, implicarea celor mici în activitățile specifice scrisului și lecturii.
“O incursiune în fascinanta lume a apariției scrierii și, implicit, cărților este o inițiativă pe care copiii o vor îndrăgi imediat. Scrierea ca proces conștient și, evident, nevoia de a contabiliza, de a memora și păstra pentru posteritate informațiile au reprezentant o adevărată revoluție. Totul avea să fie influențat de aceste două importante borne în evoluția umanității. În acest spirit, din dorința de a-i informa pe elevi cu privire la evoluția lentă a scrierii, a diversificării și îmbunătățirii scrierii și, mai apoi, a cărților, le-am pregătit copiilor o activitate atractivă. Cărțile existente în colecțiile noastre, cele reprezentative pentru subiect, le vor fi prezentate copiilor de către colegii mei, fără excepție bibliotecari specialiști”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii.
Evenimentul s-a desfășurat în sala „Marin Sorescu”, secția Mediatecă și American Corner Craiova.