Ambasada Suediei lansează provocarea unui unui stil de viață mai sănătos și mai responsabil prin campania #7DayChallengeRomania! Stilul de viață ales de fiecare dintre noi e în directă conexiune cu cererea de produse și servicii pe care o creăm la nivel global și modul în care sunt folosite resursele planetei. Ceea ce consumăm zilnic, cum ne dispensăm de deșeuri, modul în care călătorim și trăim impactează, atât sănătatea noastră, cât și cea a planetei.Ambasadoarea Suediei, Anneli Lindahl Kenny, participă la această provocare împreună cu alți participanți care au ales provocări precum consumul de fructe și legume produse local, excluderea cărnii din dietă timp de o săptămână sau mersul pe jos în detrimentul mașinii personale.
Campania virtuală #7DayChallengeRomaniaconstă în alegerea unei provocări din următoarele categorii: EAT, MOVE și LIVE. Fiecare challenger e încurajat să posteze pe social media despre progresul provocării sale timp de o săptămână, în perioada 16-22 octombrie, folosind hashtagul #7DayChallengeRomania. Această campanie non-profit invită la schimbări individuale, dar durabile pe care noi toți le alegem sau putem să le alegem, în rutina noastră zilnică.
Am selectat câteva provocări SMART împărțite în 3 categorii EAT, MOVE & LIVE pe care te invităm să le încerci/ îmbini / discuți împreună cu familia și prietenii tăi:
EAT SMART – Proveniența mâncării pe care o consumăm este un factor important al degradării mediului înconjurător. E important să cunoaștem sursa produselor atunci când facem cumpărături și să ne întrebăm dacă acestea au fost transportate de la mare distanță, mai ales fructele, legumele sau carnea pe care le consumăm în mod regulat. Încearcă să consumi cât mai puțină carne, mai ales carne de vită – producția cărnii de vită produce de 5 ori mai multe emisii de CO2 decât carnea de porc sau de pui – sau încearcă să devii vegetarian part-time și să consumi carne doar în weekend.
MOVE SMART – Această categorie se referă la mobilitatea noastră zilnică și soluțiile inovatoare pe care le putem găsi pentru a reduce amprenta noastră asupra orașului în care locuim. Cele mai la îndemână soluții sunt transportul în public, bicicleta, mersul pe jos sau car sharing atunci când mergem la serviciu impreună cu alți prieteni într-un singur automobil sau când călătorim distanțe mai mari și putem găsi persoane cu care să călătorim împreună prin intermediul aplicațiilor de car sharing și mediilor de socializare. Mersul cu bicicleta și pe jos ne ajută totodată, să ne menținem sănătoși și să avem o pauză de relaxare.
LIVE SMART – Cei 3R se referă la reusing, reducing și recycling. Curățenia de toamnă ar putea deveni o tradiție, donează hainele și lucrurile de care nu te mai folosești și reciclează tot ce nu îți mai este util – hârtii, cartoane etc.Încearcă să sortezi deșeurile din carton, hârtie, plastic și sticlă și să le duci în fiecare săptămână/lună la un punct de colectare din cartierul tău; evită să cumperi apă la sticle din plastic (o soluție ar fi purificatorul de apă). Știai că deșeurile menajere pot fi transformate în compost / îngrășământ pentru grădină printr-un proces foarte simplu?
Ideile EAT, MOVE și LIVE SMART nu se opresc aici și te încurajăm să alegi o provocare creativă despre care să ne povestești prin hashtagul #7DayChallengeRomania în perioada 16-22 octombrie. Cele mai interesante povești vor fi incluse de Ambasada Suediei într-un online story dedicat campaniei #7DayChallengeRomania și într-un video final al campaniei pe pagina de Youtube a Ambasadei Suediei.
Ambasada Suediei susține provocările individuale care duc la progres și acțiunile locale care duc la schimbări globale!