MEDSAN
Home Actualitate Ziua Imnului Național

Ziua Imnului Național

0
29
Ziua Imnului Craiova

Cu douăzeci de ani în urmă, prin Legea 99, 29 decembrie a fost proclamată Ziua Imnului Naţional al României. “Deşteaptă-te române!” reprezintă un simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, iar în timpul evenimentelor din 1989 s-a auzit din nou pe străzile Bucureștiului. Prin Constituția din 1991 a fost consacrat ca imn de stat al României. Craiovenii, alături de oficialități s-au reunit, în această dimineață, în fața Teatrului Național pentru a aduce un omagiu cântecului care ne-a însuflețit soldații de-a lungul anilor.
„Participăm la o ceremonie cu o deosebită însemnătate, o manifestare a cărei emoție o trăim cu atât mai intens cu cât s-au împlinit, în 2018, două decenii de când Parlamentul României a decis, prin lege, ca ziua de 29 iulie să fie dedicată celebrării Imnului Național. Acum 170 de ani, în zilele de efuziune ale Revoluției Pașoptiste, personalitățile marcante care își asumaseră responsabilitatea de a reașeza destinele românilor pe un nou făgaș au căutat un cântec care să cuprindă, în muzică și în versuri, crezul unei întregi națiuni.
Astfel s-a născut «Deșteaptă-te, române!», un imn al demnității și al libertății, dar și o chemare la luptă pentru dobândirea lor; un recurs mobilizator la istorie și la figurile strălucite care au modelat-o, dar și un apel către generația prezentului, amintindu-i sacrificiile prin care este datoare să continue onorantul parcurs”, a arătat, în discursul său, Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean.

Comentarii

  ESTV CRAIOVA  LIVE

comentarii