Peste 40 de lucrări ale membrilor Cenaclului „SenioriArt“ Craiova pot fi admirate timp de două săptămâni în Galeriile „Cromatic“ ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.
„Astăzi, pe simezele Galeriilor „Cromatic“ ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj se află lucrări ale Cenaclului „Seniori Art“, un cenaclu la care cumva a pus umărul și instituția care patronează expoziția. Iubitorii artei plastice se întâlnesc cu lucrări realizate de Smaranda Belciug, Ioana Bîrcă, Daniel Guță, Emil Godeanu, Nicoleta Bulgaru, Nuria Gioroceanu, Mariana Montegaza (care este și curatorul expoziției), Benoni Mogoșeanu, Virginia Neacșu, Nicolae Pîrvulescu, Marian Rada, Dan Scurtu, Claudia Strîmbeanu, Hanelore Stuparu, Cornelia Șendroiu, Olimpia Zdrenghea. Rusalia Crăciunoiu s-a ocupat îndeaproape de această expoziție oferind detalii speciale asupra lucrărilor prezente pe simezele Galeriilor „Cromatic“ și iată o expoziție închegată, frumoasă, plină de culoare, care reunește stiluri diferite, care va fi găzduită până pe data 9 mai“, a precizat Amelia Etegan, manager Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.
„Salonul de primăvară reprezintă manifestarea noastră în acest sezon, a noastră, a grupului artistic Seniori Art Craiova, care funcționează din anul 2013 și s-a dezvoltat și amplificat în fiecare an cu noi membri, cu noi activități. În această zi de 25 aprilie ne bucurăm de ospitalitatea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj și am expus pe simeze lucrări care să aducă bucurie în sufletul tuturor. Și bucuria celor care au venit în număr mare reprezintă și bucuria noastră“, a spus Mariana Montegaza, președinte Cenaclul „Seniori Art“ Craiova.
„Salonul de primăvară pentru mine este reîntâlnirea cu membrii grupului, primul salon de primăvară în care noi ne etalăm simțămintele așternute în culori, așa cum se pricepe fiecare, pe pânză, carton, sticlă, folosind vopseluri de ulei, acrilice sau tempera, o bucurie reală că mă reîntâlnesc cu membrii grupului meu, care sunt toți personalități puternice, cu suflete curate, care execută aceste lucrări cu dragoste, cu sufletul, nu din obligație sau din dorința de a câștiga ceva material. Vor urma încă două expoziții găzduide de Galeriile „Cromatic“. Peste două săptămâni va urma expoziția de icoane noi și vechi, pe care am organizat-o împreună cu colega mea de cenaclu Cornelia Șendroiu. Tot într-o zi de miercuri, pe 25 mai, va fi un important eveniment, pe care l-a hotărât doamna președinte Mariana Montegaza în urma unei emisiuni văzută la televizor, despre centrala nucleară de la Kozlodui. Este vorba de o expoziție cu tematică împotriva acestei centrale, la care am invitat să expună și foști colegi, care trăiesc de mult timp în alte țări“, a afirmat Daniel Guță, vicepreședinte Cenaclul „Seniori Art“ Craiova.

Comentarii

comentarii