Asociația Junior Chamber International Craiova, astăzi, 18 iulie2018, a susținut la Sala Video a Prefecturii Județului Dolj, Conferința de Presă pentru lansarea Proiectului “World Cleanup Day” 2018, proiect marca Let’s Do It, Romania!
Alături de Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bică și Directorul Executiv Adi Ecodolj, Adela Plăcintescu, organizatorii proiectului din județul Dolj, JCI Craiova, au anunțat calendarul evenimentelor, obiectivele proiectului și au lansat către cetățeni, instituții și companii invitația de a alătura și a susține proiectul. Ajutorul poate însemna voluntariat în cadrul evenimentelor de cartare și în ziua de 15 septembrie, parteneriate, sponsorizări, promovarea acțiunilor și ajutor pentru conștientizarea populației cu privire la problema deșeurilor din județul nostru, la nivel național și mondial.
World Cleanup Day se va desfășura pe 15 septembrie la ora 10, începând cu Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament.
România, la a șasea Zi de Curățenie Națională
România va organiza o Zi de Curățenie Națională pentru a șasea oară, după cele 5 acțiuni de succes desfășurate începând cu anul 2010. Let`s Do It, Romania! este cea mai mare mișcare socială din România – până acum, peste 1 400 000 de voluntari au participat la evenimentele Let`s Do It, Romania! și au curățat 18 000 de tone de deșeuri.
Date cheie pentru Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day

  • 1 mai – 30 august:Recrutarea voluntarilor pentru echipa de organizare
  • 15 mai – 31 august:Realizarea Hărții Deșeurilor cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup
    15 mai – 15 iulie:Mobilizarea partenerilor cheie – companii, autorități, media
    1 iulie:Start înscrieri pentru Ziua de Curățenie Națională și Globală
    15 septembrie – Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day!
    Obiective Judetene:
    2000 de mormane de gunoi cartate (urcate pe platforma World Waste Platform)
  • 000 de voluntari implicati in ziua de curatenie
  • 50 de parteneri – institutii, companii, ong-uri
    Cum intri în echipa Let`s Do It, Romania!
    Echipa Let`s Do It, Romania! recrutează voluntari pentru organizare la nivelul echipelor locale din fiecare județ. Sunt căutați voluntari în domenii precum comunicare, IT, HR, fundraising, logistică, organizator de evenimente sau relația cu autoritățile publice.În acest moment, rețeaua națională numără peste 100 de membri. Toți cei interesați pot aplica pe site-ul letsdoitromania.ro la secțiunea Hai în echipă!
    Cum contribui la Harta Deșeurilor cu aplicația World Cleanup
    Cartarea sau identificarea mormanelor de deșeuri va fi realizată cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup. Aplicația a fost dezvoltată plecând de la modelul anterior creat în România în anul 2015 și poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay.
    Cartarea va avea loc în perioada 15 mai – 31 august, iar voluntarii pot participa la evenimentele de cartare comunicate prin pagina de Facebook Let`s Do It, Romania! sau individual, ori de câte ori descoperă o zonă cu deșeuri.
    Toatezonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat.
    Cum a luat naștere Let`s Do It, World!
    Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie.
    Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări cu experiență sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curățenie Națională în 2018.
    Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.
    Junior ChamberInternaţional – JCI, este unadintrecele mai importante organizaţii non-guvernamentale (ONG, non-profit) dinlume, având peste 100 organizaţii naţionale afiliate, cu peste 200.000 membri, persoane între 18 şi 40 ani, cu filiale în peste 5.000 comunităţi locale de pe tot globul. Fiecare membru JCI împărtăşeşte covingerea potrivit căreia, pentru a aduce o schimbare pozitivă pe termen lung, trebuie să devenim noi înşine mai buni. Căutăm soluţii pentru problemele din comunităţile noastre, croite pe baza caracteristicilor acestora, pentru a construi o lume mai bună şi creând astfel impact global.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !