Casa Universitarilor a fost, astăzi, gazda bucatelor alese puse pe mese atât de către studenți ai universității din Craiova, cât și de către țărani autentici din comunele doljene. Cei care au fost prezenți în curea casei Universitarilor s-au putut delecta cu bucate alese aduse din Bârca, Dăbuleni, Calafat, Ghidici, Izvoare, Giurgița, Grecești; Forumului de Prietenie Româno – Macedonean din Băilești și Asociației Vlahilor din Bulgaria. De asemenea, studenții și masteranzii de la Litere și Horticultură au avut un stand special. Nu a lipsit expoziția cu vânzare de ii și costume populare și așa cum merge bine unei mâncări tradiționale, nu au lipsit momentele de folclor autentic. Au încălzit atmosfera membri ai Ansamblurilor folclorice „Rozele Calafatului” – solista Maria Camelia Chivu, „Rapsozii Desnățuiului” (Giurgița) – solista Letiția Lungu, „Hora Desnățuiului” (Bârca), solistul Liviu Olteanu (masterand al Facultății de Litere). Au mai expus Rodica și Viorel Dîlganu din Craiova (obiecte decorative din lemn), Anca Dumitrescu – atelierul “Covorul oltenesc” din comuna doljeană Măceșu de Jos, Cooperativa “Altița Dăbuleniului”, Corina Matei – obiecte din pănuși. Aceasta a fost cea de-a treia ediție realizată cu sprijinul Universității din Craiova. Proiectul „Dolju-n bucate” a implicat îndeosebi comunitatea locală, cetăţenii fiind primii susţinători ai acestuia.

Comentarii

comentarii