MEDSAN
Home Educatie Ce vrei sa te faci când vei fi mare?

Ce vrei sa te faci când vei fi mare?

0
37

„Ce vrei sa te faci când vei fi mare?” – este titlul campaniei desfășurată de către Partida Romilor „Pro Europa”, sucursala Dolj în perioada 25 iunie-27 iulie. La inițiativa și sub coordonarea președintelui Romeo TIBERIADE, Partida Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj a implementat un program educațional, adresat copiilor de etnie romă din județul Dolj. În special, au fost vizate comunitățile rome din Segarcea, Gângiova și Sălcuța. Astfel, copiilor romi le-a fost oferită posibilitatea de a viziona filme cu caracter educațional și de a se întâlni cu reprezentanți ai Poliției, Jandameriei, ISU – Pompieri, SMURD. Copiilor le-au fost prezentate elemente de tehnică și li s-a explicat importanța activării în domeniile de activitate care vizează ordinea publică.
100 de copii au sosit în municipiul Craiova, într-o excursie deosebită. Pe lângă atracțiile de agrement ale Băniei, micuții romi au vizitat și comandamentele forțelor de ordine, pentru a lua contact la fața locului cu cei pe ale căror urme profesionale vor să calce.
Programul se înscrie pe linia de bază a activităților Partidei Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj – INTEGRARE SOCIALĂ PRIN EDUCAȚIE. Este deosebit de important ca membrii comunităților rome să conștientizeze perspectivele profesionale care pot fi îmbrățișate de către copiii de azi, pentru ca aceștia, respectând societatea, să fie la rândul lor, pe viitor, membri respectați ai societății.
Până la alegerea unei prfesii, însă, o condiție de bază rămâne școala, care este calea către meseria de mâine a micuților de astăzi.

Comentarii

  ESTV CRAIOVA  LIVE

comentarii