În decursul ultimilor ani, Craiova a făcut dovada că știe ce are nevoie și, mai ales, că știe să folosească noile pârghii și oportunități economice, de la aport din bugetul local și până la fonduri europene.
Business Center Sud Craiova este un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013 și a presupus realizarea unui spațiu de 1,028,75 mp destinat unui număr de 10 firme care-și pot desfășura activitatea și care sunt încurajate să se instaleze în decurs de doi ani de la finalizarea proiectului.
Business Center Sud Craiova este un biectiv care vine în sprijinul afacerilor firmelor mici și al microîntreprinderilor asigurând condiții profesioniste pentru desfășutarea activităților.
Investiția de peste un milion de euro, mai exact 5.008.190,08 lei, din care 2.134.202,50 lei de la bugetul local, 1.281.643,11 lei nerambursabili din bugetul național și 1.592.344 – contribuția UE – s-a mai concretizat și prin amenajarea a 2358 mp de spații verzi dar și peste 1.000 mp de căi de acces, trotuare și 50 locuri de parcare.
Amplasarea Business Center Sud Craiova nu este deloc întâmplătoare. Obiectivul face parte, de fapt, dintr-un ansamblu destinat activității și dezvoltării IMM-urilor, a mediului de afaceri. El se alătură altor trei proiecte puse în practică de municipalitatea craioveană: Centrul Multifuncțional Craiova, Centrul de Dezvoltare Tehnologică și Excelență în Afaceri Craiova și Centrul de sprijin al IMM-urilor și institutelor de cercetare și inovare.
Toate aceste inițiative denotă preocuparea edililor craioveni pentru a oferi condiții deosebite mediului de afaceri și de sprijinire a micilor întreprinderi care constituie motorul unei economii de piață și înseamnă grija pentru viitorul comunității, către care se întorc contribuțiile mediului economic, generator de prosperitate.
De altfel, Business Center Sud Craiova se înscrie în galeria investițiilor municipalității craiovene care vor să facă din oraș unul în pas cu modernitatea și cu cerințele cetățenilor săi.

Comentarii

comentarii